CALIFICARE pentru UNIVERSITATEA CLUJ în finala Cupei României ❗"Șepcile roșii" merg la Sibiu pentru TROFEU 🏆

 

UBB salută performanța echipei de fotbal FC Universitatea Cluj  (U Cluj) de a se califica în finala Cupei României!

#ImpreunaSuntemU 

Istoria Clubului Sportiv „U” (Clubul Sportiv Universitatea Cluj) și a Echipei de fotbal „U” (F.C. Universitatea Cluj) începe în cadrul universității românești – Universitatea din Cluj fondată în 1919 -, al cărei succesor este astăzi UBB. Așadar, susținerea noastră este complexă și necondiționată (cu limitarea dată doar de resurse și de statutul juridic), sigur alături de implicarea majoră și determinantă a Primăriei orașului și a contribuția importantă a celorlalte universități publice clujene, precum și a Consiliului Județean.

#traditiesiexcelenta 

Prin Tradiție și Excelență, UBB generează de la 1581 Cultură-Știință-Inovație. Iar sportul este un fenomen transversal, fundamental pentru UBB, devenind cultură (chiar de masă) și bazându-se pe știință și inovație. „U” este sportul născut din mișcarea universitară clujeană, pentru care UBB înseamnă „Alma Mater”, dar UBB, ca o universitate clujeană majoră a țării, susține prin mijloace proprii în general sportul clujean (și nu numai) de calitate.

#sustinemperformanta 

„Reiau ca îndemn mesajul care definește pentru mine astăzi spiritul „U”, mesaj modern, care construiește pe îndemnul clasic, de început, al rectorului Universității din Cluj, Iuliu Hațieganu: “Scopul nostru este de a crea oameni sănătoși, dar când se poate și campioni. Și armonie, dar când se poate și record. Și victorie personală, alături de victoria națiunii. Nu ură, ci camaraderie. Nu speculă, ci jertfă. Așadar, da, în primul rând caractere, care însă să tindă mereu, rațional, fără obsesie și cu plăcerea drumului, spre statutul de campioni!” - rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

#comunitateaUBB 

Iar pentru finală – indiferent de rezultat - să cântăm împreună Imnul “U”, care ne leagă în valori și viziune, devenind un exemplu pentru un sport cu cultură și ținută universitară (https://www.youtube.com/watch?v=qq5zpMU2WcY).

Slavă ție, studenție,

Să ne fii mereu un scut.

Numai datorită ție

Universitatea s-a născut

Noi avem acum un nume

Cel mai frumos de pe pământ,

Să-l cinstim cum se cuvine

Fiindcă “U” e un nume sfânt.

E simbolul tinereții

Și al iubirii pe pământ.

“Haide U” e imnul nostru

Să răsune pe pământ.

Alb și negru-i, steagul nostru

Ce-l vom înălța spre cer.

“Haide U” e imnul nostru

Să răsune-n depărtări.

Am jurat să fim alături

De echipa ce-o iubim,

Niciodată imnul nostru

Nu va pieri cât trăim.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️💛💙 44-19 la debutul CM cu Chile

Târgu Mureș - Festival de Chitară